Soy free hranidba

Soy free hranidba

U peradarstvu se pretežno uzgajaju brojleri (mesne pasmine), kokoši nesilice, purani i patke te guske. Perad se može uzgajati na razne načine i u različitim okruženjima pa tako razlikujemo intenzivan, ekstenzivan te kombinaciju tih načina.

Neovisno da li je riječ o intenzivnoj ili ekstenzivnom uzgoju, izbor hrane koju dajemo ima izravan utjecaj na konačan proizvod, od konverzije (količine hrane koje dajemo za kilogram konačnog proizvoda), preko zdravstvenog stanja životinja i uginuća, pa do kvalitete samog proizvoda.

Kako hrana može činiti 75% ukupnih troškova proizvodnje, jasno je da izbor hrane, preko direktnog utjecaja na proizvodne rezultate i kvalitetu proizvoda, ima direktan utjecaj i na ostvarene profita u proizvodnji. S obzirom da čini većinski udio u konačnim troškovima proizvodnje, svakako je poželjno da se hrana priprema po principu '' najkvalitetnije, za najnižu cijenu''.

Dizajn bez naslova 26

Međutim, kao i u svakoj drugoj proizvodnji, održanje niske cijene hrane često se postiže postizanjem kompromisa, kao što su jeftini GMO sastojci ili hrana slabije kvalitete.

Izraz GMO označava genetski modificirani organizam, a odnosi se na biljke i životinje kojima je DNK promijenjen tehnikama genetskog inženjeringa.  S obzirom na svojstva genetski modificirane hrane, takvi proizvodi ostvaruju dulji vijek trajanja te veću nutritivnu vrijednost i manju cijenu proizvodnje. Međutim, GMO predstavlja i potencijalnu opasnost, ostavlja mogućnost „bijega“ modificiranog gena u prirodu, ali i ugrožavanje života i ne kontrolirano razmnožavanje kukaca te smanjenje bioraznolikosti. Za više informacija o genetski modificiranim organizmima bacite oko na našu raniju objavu.

Što znači ne GMO?

Izraz "ne-GMO" (eng. Non-GMO) odnosi se na bilo koji prehrambeni proizvod u kojem se prilikom proizvodnje ne koristi genetski modificiran organizam. 

Dali je moguće održati prihvatljivu cijenu hrane bez GMO proizvoda, odnosno bez kompromisa na kvalitetu same hrane?

Ukratko, da. Iako je GMO hrana „modificirana“ da bi imali veći prirast i veće nutritivne vrijednosti, korištenjem najnovijih saznanja i tehnologije, iz prirodnih, nemodificiranih sirovina, može se „otključati“ daleko veća nutritivna vrijednost i iskoristivost konačnog proizvoda uz istovremeno održanje nužne cjenovne prihvatljivosti i mogućnosti dostizanja najboljih proizvodnih rezultata u uzgoju životinja.

Mi u FANON-u koristimo različite tehnike obrade krmiva, prije svega vrlo intenzivne hidrotermičke obrade, napose ekspandiranje, integriranje, osobito ulja u biljne nosače, kao i inovativne tehnike mljevenja patentiranu hidrotermičku obradu ekstrudiranja, te peletiranje kao standard kako bi upravo iz prirodnih sirovina izvukli njihovu punu nutritivna vrijednost, što uz korištenje najnovijih matematičkih modela i softvera u izradi hrane za životinje osigurava izbalansiranost i time maksimalno iskorištenje hrane. Upravo to je način na koji se smanjuje izlučivanje (bacanje) neiskorištenih nutritivnih tvari te time osigurava optimalan rast i razvoj životinja, ali i kvaliteta proizvoda te smanjuje utjecaj na sve bitniji faktor u proizvodnji, onečišćenja okoliša.

ne sadrzi gmo

FANON je ponosni nositelj prestižnog QS certifikat. S ponosom već godinama nositelji smo desetak nadstandarda u proizvodnji hrane za životinje, prije svih QS i GMP+.

Farm management - iskustva naših stručnjaka i istraživanja za maksimalnu učinkovitost vaše proizvodnje

Kontaktirajte našeg savjetnika i saznajte sve što trebate učiniti kako biste unaprijedili učinkovitost i napravili značajne uštede.

Više informacija
Želite li distribuirati ili prodavati Fanon proizvode?

Postanite naš suradnik na principu franšize uz potpunu logističku i stručnu podršku. Više o suradnji

FANONSAVJETNIK -------------- VELIKI KUPCI DISTRIBUCIJE FRANŠIZE

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće