Sigurnost i dobrobit životinja

Sigurnost i dobrobit životinja

Zašto SIGURNOST hrane za životinje mora biti važna?

  • Preduvjet za sigurnost ljudi je dobrobit i zdravlje životinja
  • Hrana za životinje čini jednu od najbitnijih karika u globalnoj prehrambenoj industiji i osigurava održivost proizvodnje
  • Potražnja za hranom postaje sve veća i osim što će biti izazov zadovoljiti potražnju, još veći izazov biti će osigurati traženo

Puno faktora danas može utjecati na zdravlje životinja, a time i ljudi. Od mikrotoksina, dioksina, razvoj antimikrobne rezistencije, GMO, salmonela, E. Coli i sl. Neke od ovih rizika mogu se prevenirati, međutim nad nekima treba vršiti konstantne monitoring kontrole. Da bismo imali sigurnu i zdravu budućnost i da hrana koju konzumiramo ima svoju sigurnost od polja do stola.

Fanonovi stručnjaci smatraju da je dobrobit životinja izrazito bitna te zato kroz svoj iskusan tim savjetnika, ali i u suradnji s farmerima nastoje unaprijediti, ne samo ishranu, nego i uvjete smještaja, mikroklimu, načine držanja i postupanja sa životinjama, selekciju, unapređenje proizvodnje u štali i u polju kao i prijedloge potrebne opreme za pojedine farme. Dobrobit životinja u uzgoju neizravno utječe na sigurnost hrane, zbog uske povezanosti između dobrobiti životinja, njihova zdravlja i bolesti koje se prenose hranom. Nezadovoljavajuća razina dobrobiti može dovesti do veće osjetljivosti na bolesti i veću smrtnost. Odgovarajuće postupanje na poljoprivrednom gospodarstvu, tijekom prijevoza i prije klanja ima važnu ulogu u kvaliteti mesa životinja.

Ovakvim pristupom:

  • unapređuje se zdravstveno stanje životinja 
  • omogućava se ispunjavanje njihovog potpunog genetskog potencijala
  •  smanjuje se rizik nastanka bolesti
  •  stječe se pozitivan utjecaj na kalkulaciju poljoprivredne proizvodnje za samog proizvođača.
Farm management - iskustva naših stručnjaka i istraživanja za maksimalnu učinkovitost vaše proizvodnje

Kontaktirajte našeg savjetnika i saznajte sve što trebate učiniti kako biste unaprijedili učinkovitost i napravili značajne uštede.

Više informacija
Želite li distribuirati ili prodavati Fanon proizvode?

Postanite naš suradnik na principu franšize uz potpunu logističku i stručnu podršku. Više o suradnji

FanonSavjetnik

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće