Your shopping cart is empty.

Select your language

Prirodna hrana za piliće i kokoši bez soje i GMO-a: za zdravu perad i visoku kvalitetu mesa i jaja

Prirodna hrana za piliće i kokoši bez soje i GMO-a: za zdravu perad i visoku kvalitetu mesa i jaja

Današnja „teška industrija“ prehrambenih proizvoda donosi na stol hranu bez okusa, mirisa i teka, punu vode. Ti su proizvodi pogodni za brzu pripremu i konzumaciju,
no čim malo odstoje, postaju nejestivi.

Tržište funkcionira na kalorijsko-energetskim vrijednostima hrane koju probavni sustav ekspresno probavlja, ostavljajući potrošača „stalno gladnim“.

Stalnom konzumacijom takve jednolične hrane vrlo brzo postajemo dragi klijenti „industrije zdravlja“ predvođene farmaceutskom industrijom.

Začarani krug.

Današnja hrana za životinje, koja podržava takve ekstremne performanse, bazira se na sintetskim dodacima, sporednim proizvodima prehrambene industrije i soji. Energetski zahtjevi životinje namiruju se iz nevjerojatnih količina ugljikohidrata (škrob i šećer) te loših masnoća porijeklom iz jeftinih ulja.

Intenzivni genetski inženjering kod životinja u kombinaciji s takvom hranom daje proizvod vrlo upitne nutritivne vrijednosti, a osobito kvalitete.

Ali zato su tu...

  • Pile moje malo
  • Pile moje veliko
  • Zlatno jaje

Hrana za piliće i kokice vrhunske kvalitete

  • Potpuno drugačija, najbolja i vrhunska hrana. Ako hranimo za sebe, potpuno je opravdano da bude vrhunska.
  • Prirodni sastojci i potrebna forma hrane bez visokointenzivne industrijske obrade.
  • Hrana ne sadrži genetski modificirane organizme niti sastojke dobivene iz njih.
  • Ne sadrži soju ni u kojem obliku, dok je izvor proteina visoko-proteinski suncokret, koji je ujedno bogat prirodni izvor minerala (fosfor i kalcij).

Mi niti životinje ne hranimo sojom!

ZAŠTO?

Iz zdravstvenih i ekoloških razloga!

Soja sadrži fitoestrogene koji imaju jaki negativni hormonski učinak. Različiti antinutrijenti, poput tripsin inhibitora, sojinih oligosaharida, saponina, lektina i mnogih drugih, izazivaju
različite probavne smetnje, hormonalne poremećaje i vrlo često značajne alergijske reakcije.

Ekološki razlozi su vezani uz genetsku modifikaciju (preko 90% soje u svijetu je GMO).

Soja je glavni uzrok krčenja šuma u Južnoj Americi, što dovodi do ozbiljnih promjena klime u svijetu."

Što je u našoj hrani za Vaše koke i piliće?

Kukuruz

Glavna komponenta hrane za perad.

Kukuruz vidno zadržava svoju prirodnu formu, a razbijen je na optimalnu veličinu za konzumaciju. Istraživanja su pokazala da perad ostvaruje bolji razvoj probavnog sustava (posebno voljke) kada konzumira veće čestice hrane u odnosu na industrijski mljeveni (brašnasti) kukuruz (Svihus, 2011).

Naime, voljka (žvačni dio probavnog sustava) naknadno usitnjava i miješa hranu. Kada su čestice kukuruza veće, perad ih prirodno usitnjava, potičući razvoj i aktivnost voljke te
optimalnu probavu.

S druge strane, kod potpuno mljevene smjese voljka ne obavlja svoju funkciju istim intenzitetom (Engberg et al., 2002), što može dovesti do nepotpunog razvoja probavnog sustava i daljnjih probavnih smetnji.

Lan

Jedna od rijetkih kultura koja nosi i naziv superhrana (eng. superfood) te je vrlo bogata:

  1. Lignani: Lan je iznimno bogat lignanima (do 800× više od većine drugih sirovina). Lignani djeluju kao snažni antioksidansi, pomažu u smanjenju oksidativnog stresa i upalnih stanja
    te sudjeluju u obrani od bolesti.
  2. Omega-3 (ALA): Lan je iznimno bogat uljem (>40% ulja), a to ulje ima najviše omega-3 masnih kiselina (>50%), od čega je velik postotak alfa-linolenska kiselina (ALA). Ova
    esencijalna masna kiselina polazište je za sintezu EPA i DHA, koje imaju protuupalno djelovanje i pozitivno utječu na zdravlje.
  3. Strukturna i fermentabilna vlakna: Doprinose normalnom funkcioniranju probave i stabilnoj mikroflori crijeva.

Zdrav probavni sustav izravno utječe na:

  • Bolju iskoristivost hranjivih tvari
  • Manje problema s probavom
  • Općenito zdraviji rast i razvoj peradi

Hranimo vrhunski, jedimo vrhunski!

Kombinacijom kvalitetnih, prirodnih sastojaka, optimalne veličine čestica kukuruza, uravnoteženog udjela omega-3 i omega-6 masnih kiselina, dijetalnih vlakana i bez nepotrebnih
aditiva, „PILE MOJE“ i „ZLATNO JAJE“ omogućuju zdraviji rast peradi i visoku kvalitetu mesa i jaja.

Uloga OMEGA-3/OMEGA-6 masnih kiselina

Omega-3 masne kiseline (npr. ALA) potiču zdravlje i smanjuju upalna stanja. Omega-6 masne kiseline (npr. linolna kiselina) važne su za imunološku
funkciju, ali u višku mogu poticati upalne procese.

Problem nastaje kada je omjer omega-6 : omega-3 izvan idealnog raspona (1:2 do 1:10) i prelazi 1:20 – što je čest slučaj u modernoj hranidbi životinja i prehrani ljudi, zbog široke primjene biljnih ulja (suncokretovo, kukuruzno, sojino) koja su bogata omega-6 masnim kiselinama, a siromašna omega-3.

Lan je ovdje ključan jer povećava udio omega-3, smanjujući disbalans i njegove štetne posljedice.

Perad hranjena lanom ima povećan sadržaj omega-3 u mesu i jajima, čime se dobiva kvalitetniji i zdraviji proizvod.

Dijetalna vlakna

  • Održavaju zdrav probavni sustav
  • Potpomažu imunološki odgovor stimulirajući korisne crijevne mikrobe
  • Sprječavaju probavne tegobe

Prirodnom hranom za životinje do boljeg zdravlja ljudi.

Hranu možete naći u Vama najbližem Cibo centru.

We use cookies to provide a better user experience. If you disable cookies, you will not be able to use some of the functionalities on the websites. Read more